Användarvillkor

1. Om Lenditum

Lenditum (orgnr 559320-5429, ”Lenditum AB”) är en låneförmedlare som med tillstånd från Finansinspektionen (FI) bedriver förmedling av konsumentkrediter och företagskrediter. Vårt tillstånd hos FI kan du kontrollera här.

2. Vår tjänst

I egenskap av kreditförmedlare tillhandahåller Lenditum en låneförmedlartjänst där du som sökande kan jämföra lån och villkor bland flera banker och långivare. De flesta använder vår tjänst för att samla befintliga lån och krediter eller för att ansöka om ett nytt lån. Detta görs genom ansökningsformuläret på hemsidan här. Fördelen med en ansökan hos Lenditum istället för att själv ansöka hos flera banker och långivare är att endast en kreditupplysning tas och därmed bevaras din kreditvärdighet. Du får också en tydlig översikt över flera erbjudanden och kan välja det låneerbjudande med de villkor som passar dig bäst.

Genom att använda vår tjänst ger du i uppdrag till Lenditum att inhämta låneerbjudanden från Lenditums samarbetsbanker och långivare.

Du som sökande förbinder dig aldrig att acceptera några låneerbjudanden utan det är du som bestämmer om du vill acceptera eller neka de förslagna låneerbjudanden.

Uppmärksamma att Lenditum inte garanterar att du som sökande blir godkänd av våra samarbetsbanker och långivare. Beslut om kreditbeviljande tas efter våra samarbetspartners utvärdering och är inget Lenditum kan påverka.

3. Kreditupplysning och informationsinhämtning

När en låneansökan genom Lenditum har gjorts godkänner du som sökande att Lenditum inhämtar en kreditupplysning på dig (och din eventuella medsökande) hos UC AB (”UC”). Denna kreditupplysning får sedan tas del av våra samarbetspartners under en begränsad tid och för att uträtta din låneansökan.

I samband med att kreditupplysningen delas kommer du att erhålla information om detta genom så kallade omfrågandekopior. Dessa skickas ut enligt lag och vänligen observera att även om du får flera omfrågandekopior så innebär det inte att flera UCs registreras på dig.

I vissa fall kan några av våra samarbetspartners göra en ytterligare kreditupplysning hos, exempelvis Bisnode eller Creditsafe, som komplement till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i deras kreditbeslut. Detta har ingen inverkan på din kreditvärdighet hos UC.

Kreditupplysningen och övrig information i ansökningsformuläret inhämtas för att långivarna ska kunna utvärdera om du kan beviljas ett lån och ligger till grund för villkoren i dina låneerbjudanden.

Genom att lämna uppgifter om dig (och din eventuella medsökande) till Lenditum intygar du att de uppgifterna du lämnat är korrekta och att du har tillåtelse att lämna de uppgifter du lämnat om din eventuella medsökande. Du godkänner även att Lenditum kan inhämta kreditgodkännande (vilket är information om en långivare har godkänt att erbjuda dig ett lån) och information om status för din låneansökan från de långivare vi samarbetar med.

4. Behandling av personuppgifter

För information kring Lenditums behandling av personuppgifter vänligen se Lenditums personuppgiftspolicy.

5. Ansvar

Du som sökande ansvarar för korrektheten i den information du lämnat om din ekonomiska situation till Lenditum.

Information som lämnas av Lenditum ska endast ses som vägledande förslag. Avtal som du tecknar med långivare är ett avtal mellan dig och den långivaren. Det är upp till dig att utvärdera och kontrollera den information som vi lämnar om våra samarbetspartners erbjudanden innan du ingår ett avtal. Det innebär att Lenditum inte ansvarar för eventuell skada eller förlust som kan uppstå på grund av att du ingår eller avstår från att ingå ett avtal med Lenditums samarbetspartners.

6. Frågor och klagomål

Du är varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst via e-post på kundservice@lenditum.se om du har frågor om användarvillkoren. Det är också hit du kan vända dig om du har några klagomål eller inte längre vill bli kontaktad i marknadsföringssyfte.

7. Kontaktinformation

  • Lenditum AB
  • Box 43, 431 21 Mölndal
  • E-post: kundservice@lenditum.se

8. Ändringar

Lenditum förbehåller sig rätten att ändra och uppdatera dessa villkor. Den senaste versionen går alltid att hitta på vår webbplats.

Lenditum_logo_RGB.png

Lenditum AB står under tillsyn av Finansinspektionen (www.fi.se) och har tillstånd att bedriva kreditförmedling.

Kontakt

Lenditum AB
Org.nr: 559320-5429
Epost: kundservice@lenditum.se
Öppettider: Mån - Fre: 09:30-17:00
Lör och sön: Stängt

© 2022 Lenditum AB